18 Şubat 2013 Pazartesi

En sevdiğim müzikler ve Radyoyo


Yazı yazarken dinlemeyi en sevdiğim müzikler enstrümental tarzıdır. Dinlerken insanı melankoliye itiyor ve güzel şeyler yazdırıyor.

Onun dışında klasik müzik tabii ki vazgeçilmezim. Özellikle de Mozart. Ama Mozart'ı daha fazla yazılım işleriyle uğraşırken dinlerim. Bana göre, Mozart dinlemek, matematiksel yeteneğin oluşum ve gelişimine çok ciddi anlamda katkıda bulunuyor.

Şüphesiz, ses çok özel bir matematiksel düzenlemeye sahiptir. Bu düzenlerin beyinde bulunan bazı dalgaları uyardığı ve bunun sonucunda da gevşeyip, sakinleşip, öğrenme kapasitemizin arttığı da su götürmez bir gerçektir.

Türkiye istatistikleri

Türkiye'yi anlama kılavuzu Ipsos tarafından hazırlanan bir rapordur. Bu rapora göre ülkemizde en önemli eğlence televizyon. En önemli boş zaman etkinliği olarak televizyon ilk sırada yer alır.

Televizyondan sonra önemlilik sırasına bakıldığında müzik dinlemek, radyo dinlemek ve yemek yapmak (bayanlar için) ilk sıralarda yer alamktadır. Yani boş zamanlarında insanların en fazla yaptıkları aktivitelerden biri de radyo dinlemektir.

Canlı radyo dinlemek için ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Canlı radyo dinlemek artık çok kolay. Bunun için eskiden olduğu gibi bir radyonuzun olmasına gerek yok. Çünkü artık internetüzerinde kolay bir şekilde canlı radyo dinlenebiliyor.

Radyo dinlemek için sol tarafta yer alan linklere göz atmanız yeterlidir. Sizlere bu blog üzerinde canlı radyo dinleyebileceğiniz sitelerin bir listesini oluşturup sunuyoruz. Online radyo dinlemek için tek yapmanız gereken bu linkleri ziyaret ederek istediğiniz fm radyo kanalını ziyaret etmek ve radyonuzu dinlemektir.

15 Şubat 2013 Cuma

Radyo Dinle Radyoyo Nedir?

Radyo dinle radyoyo sitesinde bir radyo acisindan ihtiyaciniz olan herseyi bulabilirsiniz. Ihtiyaciniz olan tek sey yalnizca world wide web, herhangi bir tarayici ile siteyi acabilir, evden online olarak en sevdiginiz radyo istasyonunu dinleyebilirsiniz.

Dunyanin dort bir yanindan on-line yayin yapan radyo dinle radyoyo portali, size dunyanin her yerinden canli radyo kanallarini dinleme firsatini verir. Ucretsiz Radyo On the internet FM yayin, bedava fm on-line radyo ile ulkemizde bulunan en iyi radyo istasyonlari dinleyin.

10 Şubat 2013 Pazar

Yazamıyor musunuz? Öyleyse Radyoyo Dinleyin.

Yazı yazarken müzik dinlemek siz farkında olmadan yazdıklarınıza yön verir. Ayrıca zihni açıp çağrışım yeteneğini de geliştirdiğinden yazı yazarken müzik dinlemek uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Ben mesela bazen duyabileceğim kadar kısık seste sözsüz müzik dinleyerek yazmayı severim.

Bazen de enstrümental müzik dinlerim ki bir şarkının sözlerinden bir etkilenme bir esinlenme olmasın. Müziğin götürdüğü yere bırakır giderim kendimi.